1 maj 2012

Would prefer to celebrate freedom fighter Aung San Suu Kyi, who finally got into parliament in Burma. May Day today, Sweden's Socialists are out on the streets. I believe in freedom and diversity, not socialism. Out of dictatorship. But they can demonstrate, without me. Because I do not believe in socialism.


Är min facebook-staus. Och ja, så är det för mig. Sådan är min åsikt. Jag är inte socialist. Skulle aldrig kunna förena mig med en enda åsikt där. Idag förstår jag dock att socialister i Sverige är ute och demonstrerar, efter en knapp handfull år med oss Moderater - liberaler vid makten. Före dess var det ju ett skämt. De har styrt vårt land typ nästan 70 år och ändå jämt varit ute och demonstrerat varje Första Maj. Så löjligt egentligen - mot dem själva ju.


Nä. Jag respekterar allas olika åsikter så jag säger inget om det mer än att ja nej, aldrig, trots den "arbetare" jag är och alltid varit inte skulle kunna förlika mig med socialister. Aldrig. För jag tror på individen, den enskilda viljan och människan, frihet utan översittare. Så är det bara och jag skulle kunna vika ut texten något enormt här så som den liberala moderat jag är och alltid varit. Ingen skulle orka läsa vad jag tycker. Det räcker bra såhär.

2 kommentarer:

  1. Socialister? Det är arbetarnas dag oavsett partitillhörighet, även moderater håller första maj tal. Det vore rimligare att se det som en manifestation för demokrati, jämlikhet, öppenhet och gemenskap. Det är nog ord som även passar in i moderaternas partiprogram.

    Förresten, jag hittade din blogg av en händelse, genom ändlöst klickande i bloggar, och jag tycker du skriver så fint om ditt liv, saknad och fantastiskt att ni hittade varandra igen efter så många år. Lycka till med allt!

    Vänliga hälsningar

    Anna Jonsson

    SvaraRadera
  2. Tack åh vad kul att du hittade hit!
    Sant - det borde vara en allmän dag för alla arbetare och inte bara de som är vänster.
    Ja, livet är bra märkligt men spännande;-)

    SvaraRadera