15 apr. 2012

Whatipu

I förmiddags gjorde vi en utflykt hit ut, en drygt 40 minuters biltur från Auckland. Den här platsen är en helig plats för maorier och det var minst sagt magiskt här ute. Enligt maorielegenden är den här kusten del av den andliga vägen, där själarna sedan tar sig vidare mot Cape Reinga.

Vi vandrade ut på klipporna runt ett högt berg och tänkte gå runt hela men ändrade oss. Såg ut som att stora stenblock när som helst kunde falla ner och på ett ställe skulle vi skynda förbi eftersom det var värst. Me do not like that, så vi gick eller skyndade tillbaka.


Det här var också inspelningsplatsen för den nya zeeländska filmen Pianot. En film om en stum kvinna som kommer till Nya Zeeland i slutet av 1800-talet. En vacker och stark film om en kvinna som styrdes av män. Så som det ju var för inte allt för länge sedan. Har du inte sett den filmen så gör det. Den har ett par år på nacken nu men är absolut sevärd och om jag inte minns helt galet fick den tre oscars.


Och när vi vandrade bort mot berget med fyren på fick vi se den här fina sälen som låg och gosade sig på en klippa. Vi kom den så nära och det var helt fantastiskt!

Såg massa vackra fåglar, paradise duck, oyster catcher och massa pukekos som är så fina.  Här var så stilla förutom havet och vågornas brus.






Här finns Whatipu lodge där man kan stanna över natt om man vill - och vågar för huset är hemsökt av ett spöke. Det är många som sett "the pink lady"i och kring det här huset. Fast hon visar sig tydligen bara för kvinnor och barn och på dagtid. Hon ska vara som en genomskinlig ande med en rosa aura runt sig. Man säger att det ska vara Matilda Gibbon, en kvinna som bodde här i slutet av 1800-talet. Varför hon spökar vet jag faktiskt inte.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar