7 feb. 2012

Still summer

Tycker februari hittills är en härlig sommarmånad här på Nya Zeeland. Äntligen så är vädret mer stadigt och det är varmt. Både på dagarna om om nätterna. Våra tomater är som en enda djungel och vi skördar mer än vi kan äta och de smakar ljuvligt. Blommorna i slänten blommar fortfarande och våra solrosor vänder sina "ansikten" mot solen. Samtidigt följer jag nyhetsrapporteringen om kylan i Europa och tänker att vädret är bra konstigt. Som att det förskjutits över hela jordklotet och helt enkelt är senarelagt.

Chillien mognar snabbt i värmen och jag skördar flera varje kväll för diverse anrättningar. Ikväll ska vi äta dumplings med några goda dippsåser där en av mina favoriter är den jag gör med vitlök, chillie, lime, fisksås och lite soya...

I veckan får vi hit några sådana här "brädor" som vi ska testa. Tror det är en utmärk "work out" som passar oss lata men som älskar att vara på havet. Vår vik här är perfekt för detta och vi planerar att gå upp tidigt och hinna med en sådan tur på morgonen när det är högvatten här. Man tar det ju i den takt man vill och det är riktigt bra träning säger de som vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar